Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις για το 2010!



Μοιάζει πολύ μακρινή η εποχή που κάναμε την ανασκόπηση της χρονιάς μέσα από τα καλύτερα – αστεία, συγκινητικά, διδακτικά ή ξεσηκωτικά – e-mail που λαμβάναμε, τότε που τα social networks δεν είχαν ακόμη αλλάξει την επικοινωνία όπως την ξέραμε. Θυμηθείτε την μαζί μας εδώ κι εδώ, κι εν συνεχεία ακολουθήστε μας, σε μια ανασκόπηση της χρονιάς… the 2010 way. Δηλαδή, μέσα από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις που έγιναν στο Google παγκοσμίως!1. Chatroulette: Το site που ανέλαβε να αναστήσει το αγαπημένο σπορ των ‘90s από τις στάχτες στις οποίες είχε καταδικάσει τα chatrooms η επέλαση των κοινωνικών δικτύων, αναδείχθηκε πανηγυρικά η δημοφιλέστερη αναζήτηση της χρονιάς. Η ιδέα του Chatroulette είναι απλούστατη: πατάς το scan και βρίσκεις έναν τυχαίο συνομιλητή –ίσως και την αδελφή ψυχή σου, για όσους πιστεύουν στο καρμικό του πράγματος– στην άλλη πλευρά του πλανήτη, με τον οποίο μιλάς μέσω κάμερας και μικροφώνου. Όταν βαρεθείς, ξαναπατάς scan και μιλάς με κάποιον άλλο.

2. iPad: Το υπερ-gadget της Apple για το 2010 κατέκτησε αναμενόμενα την δεύτερη θέση των αναζητήσεων του πλανήτη. Το tablet PC που ακούει στο όνομα iPad δημιούργησε ντόρο γύρω από το όνομά του, προτού καν κυκλοφορήσει, χάρη στο επιτυχημένο marketing στο οποίο μας έχει συνηθίσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, αλλά και της πρωτοποριακής ιδέας, που έμελλε να γίνει τάση, γεμίζοντας τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών με PC ταμπλέτες.

3. Justin Bieber: Ο 16χρονος Καναδός με το (τουλάχιστον) παράξενο κούρεμα έγινε πασίγνωστος ανά τον πλανήτη, αρχικά μέσα από τα βίντεο που η μητέρα του ανέβαζε στο YouTube όταν ήταν μικρός, και εν συνεχεία από το pop και R’n’B άλμπουμ του, My World, που κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου 2009, σημειώνοντας το παγκόσμιο ρεκόρ των επτά τραγουδιών από ντεμπούτο άλμπουμ στο αμερικανικό Billboard Hot 100. Την επιτυχία του ακολούθησε, πολύ γρήγορα, το δεύτερο solo album του, My World 2.0, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2010.

4. Nicki Minaj: Η 26χρονη τραγουδίστρια hip hop από το Τρινιδάδ και Τομπάγκο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της, Pink Friday, τον περασμένο Νοέμβριο. Είχε προηγηθεί η κυκλοφορία δύο singles, Massive Attack και Your Love, τα οποία κατέκτησαν υψηλές θέσεις στο Billboard, και χάρισαν στην Minaj την τιμητική διάκριση της πρώτης γυναίκας που συμπεριλήφθη ποτέ στην λίστα των καλύτερων MC’s του MTV.

5. Friv: Δεν το αναγνωρίσατε με την πρώτη ματιά; Ούτε εμείς. Χρειάστηκε να προσθέσουμε άλλη μία στα δισεκατομμύρια των αναζητήσεων, για να ανακαλύψουμε πως το Friv είναι ένα –απλούστατο, αλλά ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένο– site με δωρεάν online παιχνίδια στα οποία πρωταγωνιστούν αγαπημένοι χαρακτήρες όπως οι Τομ και Τζέρι –δοκιμάστε το Rig A Bridge και δείτε τις πολύτιμες εργατοώρες σας να εξαφανίζονται– Harry the Hamster και Super Mario. Μην πατήσετε το link αν διαβάζετε αυτές τις γραμμές στο γραφείο. Σας προειδοποιήσαμε.

6. Myxer: Ringtones, MP3s, wallpapers, φωτογραφίες, παιχνίδια, και ό,τι άλλο μπορεί να «χρειάζεται» το κινητό σας, έτοιμο για κατέβασμα δωρεάν ή έναντι ενός μικρού αντιτίμου, στο Myxer.com. Αναρωτιέστε γιατί τα εκατομμύρια των χρηστών της Google το τίμησαν με μια θέση στο ετήσιο top-10 των αναζητήσεων;

7. Katy Perry: Το 2010 ήταν παραγωγική χρονιά για την αμερικανίδα τραγουδίστρια της pop που γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία το 2009 με την κυκλοφορία του single Hot’n’Cold: Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή του βρετανικού X-Factor, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της, Teenage Dream, λάνσαρε ένα άρωμα με την υπογραφή της, τραγούδησε «ντουέτο» με τον Elmo του Sesame Street το Hot’n’Cold, το οποίο όμως αντιμετώπισε το ψαλίδι της λογοκρισίας και προβλήθηκε μόνο στο Youtube και παντρεύτηκε στο Ρατζαστάν της Ινδίας τον ηθοποιό Russell Brand, ο οποίος της έκανε γαμήλιο δώρο μία τίγρη της Βεγγάλης, η οποία ζει στο προστατευόμενο πάρκο Ranthambore. Αν λάβουμε υπ’ όψιν πως οι αναζητήσεις με το όνομά της βρίσκονται στο peak τους τον Οκτώβριο –οπότε και έγινε ο γάμος– μπορούμε να εξάγουμε με σχετική ασφάλεια το συμπέρασμα πως οι fans της δεν αναζητούσαν στο Google τα τελευταία της τραγούδια.

8. Twitter: Όταν πρωτοκέρδιζε την προσοχή μας, το καλοκαίρι του 2009, στοιχηματίζαμε πως το νέο, λιγότερο πολύπλοκο, social network θα ξεπερνούσε σε δημοτικότητα το Facebook, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ο προκάτοχός του καταδίκασε στη λήθη της ιστορίας το MySpace. Ενάμιση χρόνο μετά, μπορεί αυτό να μην έγινε, το Twitter όμως συνέχισε την ανοδική του πορεία και μετά την τελευταία ανανέωση ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του τον αντίπαλό του σε αριθμό αναζητήσεων στο Google. Έπεται συνέχεια.

9. Gamezer: Η παγκόσμια κοινότητα των gamers, που είχε βαρεθεί το WoW ή ήθελε απλά να ξεσπάσει την ένταση που της δημιουργούσε παίζοντας κάτι απλούστερο –π.χ. μπιλιάρδο– για λίγο, βρήκε φέτος το στέκι της στο Gamezer.com. Σκάκι, ντάμα, μπιλιάρδο και Gladiator σε όλες τις πιθανές παραλλαγές τους διατίθενται με εξαιρετικά γραφικά και χωρίς προαπαιτούμενη την γρήγορη σύνδεση στο internet, για να παίξετε με χρήστες από κάθε γωνιά του πλανήτη, ή απλά με αντίπαλο τον υπολογιστή. Κι αυτή είναι η δεύτερη παιχνιδο-διεύθυνση που συναντάμε στο top-10 των παγκόσμιων αναζητήσεων –χωρίς να θέλουμε να υπονοήσουμε κάτι για τον ελεύθερο χρόνο του πλανήτη.

10. Facebook: «Υπάρχει άνθρωπος εν έτει 2010 που δεν έχει την πρώτη σελίδα του FB στα Favorites του υπολογιστή του –ή που δεν την ξέρει απέξω;» θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί συναντώντας το δημοφιλέστερο social networks στην δέκατη θέση των κορυφαίων αναζητήσεων του Google. Μην ξεγελιέστε, όμως: αν λάβουμε υπ’ όψιν και τα δημοφιλέστερα αποτελέσματα, τα οποία μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένα εδώ, οι αναζητήσεις επικεντρώθηκαν σε ειδήσεις σχετικά με το Facebook –νέα που είχαν να κάνουν με τις ρυθμίσεις ασφαλείας που υπογράφονταν και ακυρώνονταν όλο το 2010 και τις νέες λειτουργίες που προστίθενταν διαρκώς.

Πηγή: in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...