Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

5Η ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ



Η Ελλάδα είναι μία από τις 5 στην Ε.Ε. με το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης στη χρήση του Διαδικτύου στην περίοδο 2006-2010, λέει η Eurostat, και από μία (μόνο μία όμως) οπτική γωνία πρόκειται για θετική εξέλιξη. Το ποσοστό χρήσης σε επίπεδο νοικοκυριών διπλασιάστηκε, και από το φτωχό 23% του 2006 έφτασε στο 46% φέτος. Εξακολουθεί, όπως και το 2006, να υπολείπεται σημαντικά του μέσου ευρωπαϊκού όρου...(που το 2010 έφτασε το 70%), αλλά είναι σαφές πως κάτι έχει γίνει, αφού στα χρόνια που μεσολάβησαν σημειώθηκε μια αύξηση στη χρήση του Διαδικτύου στη χώρα μας κατά 100%.
Αυτό το ποσοστό αύξησης συνιστά μία από τις 5 καλύτερες επιδόσεις στην περίοδο 2006-2010 και αν ξεκινήσατε να πανηγυρίζετε και να αναζητάτε σαμπάνιες για να ανοίξετε, συγκρατήστε λίγο τον ενθουσιασμό σας.
Στην κατάταξη των χωρών της Ε.Ε. με βάση το ποσοστό διείσδυσης του Internet στα νοικοκυριά βρισκόμαστε στην τρίτη θέση -μετρώντας από το τέλος.
Πίσω μας βρίσκονται η Ρουμανία (42%) και η ουραγός Βουλγαρία (33%). Πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι η Ολλανδία (91%), το Λουξεμβούργο (90%) και η Σουηδία (88%), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν Δανία και Γερμανία. Αναμενόμενο θα πείτε, μια και παραδοσιακά η Β. Ευρώπη είναι από τα προπύργια στη χρήση του Internet.
Για όλα φταίνε τα παιδιά
Ειδικά για τις ευρυζωνικές συνδέσεις έχουμε μια κατακόρυφη αύξηση στην Ελλάδα, καθώς από το 4% των νοικοκυριών το 2006 φτάσαμε φέτος στο 41%. Ποιος μας κάνει τη ζημιά και δεν μας αφήνει να ανεβούμε πιο ψηλά στην κατάταξη;
Σύμφωνα με τη Eurostat φταίνε οι... εργένηδες και τα ζευγάρια χωρίς παιδί.
Συγκεκριμένα, στα νοικοκυριά που έχουν και παιδιά στα μέλη τους το ποσοστό χρήσης φτάνει το 66%, ενώ στα υπόλοιπα νοικοκυριά περιορίζεται στο 39%. Φαίνεται πως η παρουσία παιδιών καθιστά μονόδρομο τη χρήση του Διαδικτύου, αλλά οι υπόλοιποι μάλλον δεν θεωρούν την απόκτηση οικιακής σύνδεσης προτεραιότητα. *

Πηγή: fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...