Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Δέκα ταινίες για να δείτε τα Χριστούγεννα



Αν μείνουμε μέσα κάποιες από τις γιορτινές μέρες που έρχονται και κατασκηνώνουμε στον καναπέ, υπάρχουν ταινίες που δεν τις χορταίνουμε τόσα χρόνια:It’s a Wonderful Life

Ο Φρανκ Κάπρα βάζει τον Τζίμι Στούαρτ να ανακαλύπτει πως θα ήταν η ζωή των γύρω του αν ο ίδιος, δεν είχε γεννηθεί ποτέ. Κορόμηλο το δάκρυ στην πιο κλασσική επανάληψη των ημερών.

Home Alone

Το παιδί-θαύμα Μακόλι Κόλκιν κάνει μαύρη τη ζωή των απίθανων διαρρηκτών Τζο Πέσι και Ντάνιελ Στερν. Keep the change you filthy animal…

National Lampoon’s Christmas Vacation

Ο πάτερ φαμίλιας της οικογένειας Γκρίζγουλντ Τσέβι Τσέις, θέλει το σπίτι του να έχει τον πιο δυνατό εορταστικό φωτισμό όλων των προαστίων. Όλα όμως έχουν το τίμημά τους.

The Nightmare before Christmas

Ο βασιλιάς της χώρας του Χέλογουιν αποφασίζει έτσι για αλλαγή να διοργανώσει τα Χριστούγεννα. Ο Τιμ Μπάρτον ξέρει σίγουρα να λέει παραμύθια για μεγάλους.

Gremlins

Ποιος περίμενε ότι από ένα τόσο χαριτωμένο πλάσμα μπορούν να γεννηθούν δεκάδες τερατάκια και να κάνουν άνω κάτω τα Χριστούγεννα στη μικρή πόλη. Όχι πάντως ο νεαρός που έσπασε τους 3 βασικούς κανόνες.

Scrooged

Η κλασσική ιστορία του τσιγκούνη Σκρουτζ και των φαντασμάτων που του αλλάζουν την κοσμοθεωρία, αλλά στα έιτιζ και με τον Μπιλ Μάρεϊ κακορίζικο τηλεοπτικό μεγαλοπαράγοντα.

Trading Places

Ο Έντι Μέρφι κι ο Νταν Ακρόιντ στην ακμή τους, αλλάζουν θέσεις και κοινωνικές τάξεις όταν τ’ αφεντικά του ενός, βάζουν ένα ενδιαφέρον στοίχημα. Ένας από τους καλύτερους εξαθλιωμένους Αϊ-Βασίληδες που θυμάμαι.

Bad Santa

Μιας και μιλάμε για Αϊ-Βασίληδες σκέτες λέρες, ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον είναι σίγουρα ο βασιλιάς του είδους στην αντι-εορταστική ταινία του Τέρι Ζούιγκοφ.

Die Hard

Επειδή οι ήρωες δεν ξεκουράζονται ποτέ, να θυμηθούμε τα μαύρα Χριστούγεννα του Τζον ΜακΛέιν που πήγε να τα ξαναβρεί με την πρώην γυναίκα του και βρέθηκε να πολεμά μόνος του μια σπείρα τρομοκρατών. Yippie kayeee…

Μια ελαφρώς πιο άσχετη ταινία τέλος, που δεν παίζεται ποτέ και θα ήθελα να δω φέτος:

The Man who came to Dinner

Κλασσική κωμωδία από τα μακρινά φόρτιζ με την Μπέτι Ντέιβις, τον Μόντι Γούλεϊ και τον πληθωρικό Τζίμι Ντουράντε να ανακατεύουν την ήσυχη ζωή μιας κανονικής αμερικάνικης οικογένειας σε βαθμό κακουργήματος.

Άντε, και καλές γιορτές!

Πηγή: in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...