Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Έβρεξε για ενάµιση µήνα



Νερό για τουλάχιστον ενάµιση µήνα έπεσε χθες τόσο στην Αττική όσο και σε πολλά ακόµη µέρη σε όλη την Ελλάδα.

Από 65-95 χιλιοστά...
...βροχής έπεσαν στα βόρεια και τα ανατολικά της Αττικής και γύρω στα 40 χιλιοστά στο κέντρο της πρωτεύουσας έως τις 7 το βράδυ: ο µέσος όρος Φεβρουαρίου για την Αθήνα ανέρχεται στα 48 χιλιοστά νερού.

Οι εντονότερες βροχοπτώσεις της χθεσινής ηµέρας καταγράφηκαν όµως στη Σαµαριά, όπου έπεσαν 250 χιλιοστά νερού µέσα σε 19 ώρες. Οπως επισήµανε ο µετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος, οι χθεσινές βροχοπτώσεις δεν ήταν ιδιαίτερα ραγδαίες, όµως η µεγάλη τους διάρκεια οδήγησε στη συσσώρευση νερού και σε πληµµύρες σε αρκετές περιοχές της Αθήνας. «∆εν είχαµε καταιγίδες, η βροχή ήταν οµοιόµορφη χωρίς µεγάλες εξάρσεις.

Ηταν όµως ισχυρή και είχε µεγάλη διάρκεια, µε αποτέλεσµα να δηµιουργήσει πληµµυρικά επεισόδια όχι ξαφνικά, όπως γίνεται στην περίπτωση των καταιγίδων, αλλά µε πιο αργό ρυθµό», ανέφερε ο κ. Λαγουβάρδος.

Στις 7 το βράδυ χθες, ιδιωτικός σταθµός εγκατεστηµένος στην Κηφισιά κατέγραφε ύψος βροχής 95 χιλιοστά, ενώ στην Πεντέλη η ένδειξη του σταθµού του Αστεροσκοπείου ήταν στα 82 χιλιοστά. «Εκτιµάµε ότι µέχρι τα µεσάνυχτα σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσει τα 100 χιλιοστά», είπε ο κ. Λαγουβάρδος.

Οι ταμιευτήρες
Στα δελτία αποθεµάτων της ΕΥ∆ΑΠ φαίνεται ότι στο διάστηµα που έχει µεσολαβήσει από τις αρχές του Οκτωβρίου οι ταµιευτή ρες έχουν κερδίσει περίπου 50 εκατοµµύρια κυβικά µέτρα νερό, που αντιστοιχούν στις ανάγκες της πρωτεύουσας για ενάµιση µήνα. Ειδικότερα, τα αποθέµατα νερού, σύµφωνα µε τη χθεσινή µέτρηση, ξεπερνούσαν τα 940 εκατοµµύρια κυβικά, ενώ την ίδια περίοδο τον προηγούµενο χρόνο ήταν στα 871 εκατοµµύρια.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...