Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Περνούν τέσσερις ώρες την ημέρα μπροστά στον υπολογιστή!



Με ρυθμό 10% το χρόνο αυξάνονται τα κρούσματα μυωπίας μεταξύ μαθητών του Δημοτικού σχολείου στο Χονγκ Κονγκ, φαινόμενο που συνδέεται...
με το γεγονός πως περνούν τουλάχιστον τέσσερις ώρες την ημέρα παίζοντας video games
.ή χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Οπτομετρών Κένεθ Λαμ είπε ότι τα παιδιά κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα στη μετέπειτα ζωή τους, αν οι γονείς δεν αναλάβουν δράση ώστε τα παιδιά τους να απαλλαγούν από την επικίνδυνη συνήθεια.

Άλλη έρευνα από το κινεζικό πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ αποφάνθηκε ότι η μυωπία τριπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία μεταξύ των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 6% των μαθητών νηπιαγωγείου διαπιστώθηκε ότι έχει μυωπία σε σύγκριση με 2,3% που ήταν το ποσοστό πριν από μία δεκαετία.

Οι ερευνητές το αποδίδουν στην πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης και στην πολύωρη παραμονή μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.

Στο Χονγκ Κονγκ καταγράφεται ήδη ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μυωπίας στον κόσμο και σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη το 17% των μαθητών όταν ξεκινούν το Δημοτικό και το 53% όταν το ολοκληρώνουν έχουν μυωπία.

Πηγή: http://stin-kontra.blogspot.com/2010/12/blog-post_7127.html#ixzz18wfuk4H5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...