Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Λευκωσία: Δημιουργείται φυλακή ανηλίκων στο Μαρκί για 30 άτομα


Αλλάζει το τοπίο στις Κεντρικές Φυλακές, αφού οριστικά η κυβέρνηση οδεύει για την ανέγερση νέων στην περιοχή Μαρκί, ενώ μέχρι το 2014 από τις αναβαθμίσεις που γίνονται τα κελιά θα φιλοξενούν 684 από 340 που είναι σήμερα.

Το θέμα των κτηριακών εγκαταστάσεων στις Φυλακές, συζητήθηκε χθες ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης Ανδρέα Λουκά να ξεκαθαρίζει ότι το Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο αποτελεί παρελθόν λόγω της πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει με νέες φυλακές. Στη θέση του θα ανεγερθεί λυόμενο Ιατρικό Κέντρο έναντι δαπάνης 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Για τις νέες Φυλακές είπε ότι η πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς το Υπουργικό Συμβούλιο είναι έτοιμη και αναμένεται σε ένα μήνα απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών. Μόλις δοθεί η έγκριση, τότε θα αρχίσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του με τη μέθοδο του BOT.

Το νέο ιατρικό κέντρο που προωθείται θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο, ενώ όπως ανέφερε ο ψυχίατρος των Φυλακών Λούης Καρυόλου, λόγω καλυτέρευσης της κατάστασης στις Φυλακές όσον αφορά τις προσφερόμενες ιατρικές υπηρεσίες, έχουν μειωθεί οι επισκέψεις καταδίκων και φυσικά και η χρήση χαπιών. Ανάμεσα στους σχεδιασμούς που γίνονται, είναι και η ίδρυση ανοικτής φυλακής γυναικών χωρητικότητας οκτώ ατόμων, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα και αποτελεί δυσμενή διάκριση υπέρ των ανδρών φυλακισμένων. Επίσης θα ιδρυθεί φυλακή ανηλίκων 30 θέσεων.
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...