Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Καθησυχαστικός ο Παπουτσής για τους λαθρομετανάστες στην ΠάτραΤην διαβεβαίωση του ότι το κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον... περιορισμό της παράνομης διακίνησης μεταναστών εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ Μ. Μπεκίρη και Ν. Νικολόπουλου σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας του λιμένα της Πάτρας, ο κ. Παπουτσής, επισήμανε ότι γίνονται ενδελεχείς έλεγχοι στα διακινούμενα από και προς Ιταλία πρόσωπα και οχήματα, διενεργούνται συνεχείς καθημερινές περιπολίες στους χώρους ευθύνης του Λιμεναρχείου, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών στο λιμένα.

Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει συνεχής συνεργασία με Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο ανάληψης κοινής δράσης, προκειμένου από κοινού να διασφαλίσουν την ομαλότητα στην περιοχή και κατ΄ επέκταση στο λιμένα.

Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών Α.Ε. υποχρεούται εφαρμογής μέτρων ασφάλειας, υπογραμμίζοντας ότι έχει εκφραστεί θετικά για τον εφοδιασμό του λιμένα της Πάτρας με τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (scanner, τζιπ ασφαλείας, δίκυκλα, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά κλπ), καθώς και για την ενίσχυση των υπηρεσιών φύλαξης με ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας χώρων του λιμένα και την ταχύτερη αποκατάσταση των φθορών της περίφραξης αυτού από κατάλληλα συνεργεία, ώστε να επιτευχθούν αποτελεσματικότεροι έλεγχοι και μέτρα αποτροπής διακίνησης των παράνομων μεταναστών.PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...