Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ | Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδας για αστυνομική επιχείρηση εντοπισμού δραστών διπλής ληστείας σε τράπεζα και ΕΛ.ΤΑ. στο Μώλο ΦθιώτιδαςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό δραστών διπλής ληστείας σε τράπεζα και ΕΛ.ΤΑ. στο Μώλο
Συνελήφθησαν οι τέσσερις δράστες και
τραυματίστηκε θανάσιμα ο πέμπτος
Ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών, σε παραδρόμους του αυτοκινητοδρόμου της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε., συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί στο 89οχλμ της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε., τέσσερις (4) ένοπλοι αλλοδαποί, ενώ τραυματίστηκε θανάσιμα άλλος ένας που ήταν μαζί τους. Νωρίτερα είχαν διαπράξει, ένοπλοι με δύο (2) καλάζνικοφ και ένα (1) πιστόλι, δύο (2) ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. και της Αγροτικής Τράπεζας στο Μώλο Φθιώτιδας, ενώ διέφυγαν με κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ειδικότερα, σήμερα (25-02-2011) το πρωί (περίπου στις 09.35 ώρα) στο Μώλο Φθιώτιδας, τρία (3) άτομα, φορώντας κουκούλες και κρατώντας δύο (2) καλάζνικοφ και πιστόλι, λήστεψαν διαδοχικά τα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. και της Αγροτικής Τράπεζας, αποκομίζοντας 2.000 ευρώ και 18.000 ευρώ αντίστοιχα. Τα δύο υποκαταστήματα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και έξω από αυτά τους ανέμενε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, άλλος ένας συνεργός τους. Αμέσως μετά τις ληστείες διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας HONDA CIVIC , προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, αμέσως μετά την πληροφορία των δύο (2) ληστειών, οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών, με συνεχείς έρευνες και στήσιμο μπλόκων ελέγχου σε κομβικά σημεία της περιοχής, στις οποίες συμμετείχαν και δυνάμεις των γειτονικών Αστυνομικών Διευθύνσεων.
Στο ύψος των διοδίων της Τραγάνας και επί του αυτοκινητοδρόμου της Ε.Ο. Π.Α.Θ.Ε., εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, ύποπτο όχημα, μάρκας VOLVO S 40 μαύρου χρώματος, στο οποίο επέβαιναν πέντε (5) άτομα και καταδιώχθηκε. Στη διαδρομή και στο ύψος της διασταύρωσης του Ακραίφνιου (103ο ΧΜ), το ύποπτο όχημα βγήκε από τον αυτοκινητόδρομο και οι πίσω επιβαίνοντες πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών. Στη συνέχεια, αφού επέστρεψε στον αυτοκινητόδρομο, στο ύψος της Υλίκης (95ο Χ/Μ), βγήκε και πάλι στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, όπου κάνοντας αναστροφή 180 μοιρών (τετ-α-κε) κινήθηκε εναντίον των Αστυνομικών. Από το αυτοκίνητο αποβιβάστηκαν δύο (2) άνδρες και με καλάζνικοφ πυροβόλησαν ευθέως κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Ακολούθως, επιβιβάστηκαν στο όχημα και κινήθηκαν επί της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς την Αθήνα.
Στο 90ο χλμ βγήκαν, για τρίτη φορά, από τον αυτοκινητόδρομο και κινήθηκαν στον παράδρομο της Εθνικής, όπου πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της Ασφάλειας Θηβών που είχαν αναπτυχθεί εποχούμενοι στο σημείο. Στο 89ο χλμ, και ενώ συνέχιζαν να πυροβολούν - εν κινήσει - κατά των αστυνομικών που ανταπέδιδαν τα πυρά, ακινητοποιήθηκε το όχημα τους λόγω φθοράς του πίσω δεξιού ελαστικού.
Τέσσερις (4) εκ των επιβαινόντων βγήκαν από το όχημα και τράπηκαν, πεζή, σε φυγή, συνεχίζοντας να πυροβολούν κατά των αστυνομικών. Οι τελευταίοι, ανταποδίδοντας τα πυρά, κατάφεραν να συλλάβουν τους τέσσερις (4) ένοπλους αλλοδαπούς, ένας εκ των οποίων είχε τραυματιστεί στο πόδι. Στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν, βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος, ένας 28χρονος αλλοδαπός, δίπλα από τον οποίο υπήρχε μία χειροβομβίδα.
Στα χέρια των τεσσάρων (4) συλληφθέντων βρέθηκαν τα δύο (2) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάζνικοφ και το ένα (1) πιστόλι, καθώς και σάκος ώμου με τα χρήματα των δύο ληστειών που διέπραξαν σήμερα το πρωί στο Μώλο Φθιώτιδας τα οποία και κατασχέθηκαν. Το πρώτο όχημα διαφυγής, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή προ τριών ημερών από το Ιλιον Αττικής, βρέθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό, στο ύψος του 190ου χ/μ.
Στο σημείο που συνελήφθησαν οι τέσσερις αλλοδαποί και εντοπίσθηκε ο θανάσιμα τραυματισμένος κλήθηκε και προσήλθε Εισαγγελέας, Ιατροδικαστής, καθώς και συνεργεία εγκληματολογικών ερευνών.
Ο τραυματισμένος 26χρονος αλλοδαπός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Θήβας για την παροχή πρώτων βοηθειών και εν συνεχεία, αφού του παρασχεθήκαν οι πρώτες βοήθειες, εξήλθε και μαζί με τους άλλους τρεις (3) συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια Λαμίας και ανακρίνονται.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξάγεται από το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις.

[Δελτίο τύπου]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...