Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Ποιοι έστησαν την ενέδρα θανάτου!Αναστάτωση και πρωτοφανή κινητοποίηση στην Ελληνική Αστυνομία προκάλεσε η ενέδρα θανάτου σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το απόγευμα της Τρίτης στου Ρέντη.

Η υπόθεση αξιολογήθηκε ως άκρως σημαντική και για το λόγο αυτό την ανέλαβαν προσωπικά οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ., ενώ και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής επέστρεψε εσπευσμένα από την Άγκυρα όπου βρισκόταν, προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

Το γεγονός ότι η αιματηρή καταδίωξη με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς συνέβη λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσουν οι ετήσιες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. αναγκάζει τους επιτελείς της να διαλευκάνουν άμεσα την υπόθεση, τόσο γιατί είναι πλέον θέμα τιμής για το Σώμα, όσο και για το αποτέλεσμα των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ.

Αν και η Αντιτρομοκρατική επισήμως δεν έχει συμμετοχή στις έρευνες, ωστόσο οι δηλώσεις του κ. Παπουτσή πυροδότησαν σενάρια σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο δράσης, αλλά και την ταυτότητα των τριών ενόπλων του γκρι κλεμμένου τζιπ Volvo.

«Η ιστορία είναι πολύ περίεργη. Δεν μπορεί να εξηγηθεί πως, ληστές περιπτέρων για 50 ευρώ και συνεπώς «ψιλικατζήδες» κυκλοφορούν με κλεμμένο Volvo που αλλάζει συνεχώς πινακίδες και βαρύ οπλισμό», τονίζει αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει: «Το «μυστήριο» μεγαλώνει από το γεγονός ότι με κινηματογραφικό τρόπο σταματούν το όχημα και γαζώνουν τους αστυνομικούς».

Περιμένουν τη βαλλιστική και τα αποτυπώματα

Οι αστυνομικοί που μετέχουν στις έρευνες έχουν στα χέρια τους δύο ισχυρά «χαρτιά» που θα τους βοηθήσουν να φθάσουν στον εντοπισμό και την ταυτότητα των δραστών. Το ένα καλάζνικοφ και το πιστόλι που άφησαν πίσω τους οι ένοπλοι, αλλά και τα αποτυπώματα στο κλεμμένο αυτοκίνητο αποτελούν «άσσους» στο μανίκι της Αστυνομίας που βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια και «ξεσκονίζονται».

«Τα αποτελέσματα αυτών των δύο θα δείξουν με τι έχουμε να κάνουμε. Αν πρόκειται δηλαδή για τρομοκράτες ή κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου» τονίζει στο protothema.gr πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει «Ήδη ψάχνουμε υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης κυκλοφορίας για να δούμε το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τρεις δράστες του μακελειού».

Τα μπλόκα που έχουν στηθεί αλλά και οι πληροφορίες που φθάνουν στα γραφεία των αστυνομικών δεν έχουν βοηθήσει στις έρευνες της Αστυνομίας, ωστόσο όπως λένε αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση αποτελεί άμεση προτεραιότητα να βρεθούν, καθώς κακοποιοί που κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι και κουβαλούν βαρύ οπλισμό είναι σίγουρο ότι θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...