Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά



Με συνθήματα κατά των απολύσεων, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, κατά της ακρίβειας και των ιδιωτικοποιήσεων, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά. Μια ώρα νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. 

Στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία των ναυτεργατών ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Το μετρό θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδι, τα τρόλεϊ από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τα μπλε λεωφορεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Από τις 8 το πρωί θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση σε δρόμους γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ίδιο έχει προβλεφθεί και για την πλατεία Συντάγματος, όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. 

«Σε μια περίοδο που η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση πλήττει καίρια την αγορά εργασίας, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η στήριξη της εργασίας και η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούν προϋποθέσεις για βιώσιμη έξοδο από την κρίση και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής», τονίζει σε μήνυμα της για την εργατική Πρωτομαγιά η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη. 

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι η Πρωτομαγιά του 2011, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους.

Δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη που διοργανώνεται από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους. Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο διοργανώνει συλλαλητήριο στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου και στη συνέχεια πορεία.

Στη Θεσσαλονίκη έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...