Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Eurovision 2012: Στις 12 Μαρτίου η επιλογή της ελληνικής συμμετοχής

Σε μια ειδική βραδιά στο εμπορικό κέντρο River West, θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 22.00, η διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στον 57ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Τη βραδιά θα παρουσιάσουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Φραντζεσκάκης και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1 και από το webTV της ΕΡΤ στη διεύθυνση www.ert.gr/webtv.
Τα τέσσερα τραγούδια που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Μπακού (με τη σειρά εμφάνισής τους τη βραδιά του Ελληνικού Τελικού, όπως προέκυψε από κλήρωση), είναι τα εξής:


BABY I' M YOURS


Ερμηνεία: Dora


Μουσική: Franc, Ηλίας Πανταζόπουλος


Στίχοι: Νεκτάριος Τυράκης


KILLER BEE


Ερμηνεία: Cassiopeia


Μουσική: Χρήστος Δάντης


Στίχοι: Λεωνίδας Χατζάρας


NO PARKING


Ερμηνεία: Velvet Fire


Μουσική - Στίχοι: George Samuelson, Λεωνίδας Χατζάρας
APHRODISIAC


Ερμηνεία: Ελευθερία Ελευθερίου


Μουσική - Στίχοι: Δημήτρης Στάσσος, Stenstrom και Dajana Loof.
Τη βραδιά του Ελληνικού Τελικού θα παραβρεθούν και θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους οι καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν η Ήβη Αδάμου (με το τραγούδι «La,La, Love») για την Κύπρο, η Anggun (με το τραγούδι «Echo /You and I») για τη Γαλλία και η Sofi Marinova (με το τραγούδι «Love Unlimited») για τη Βουλγαρία. ¨Ένα ξεχωριστό μουσικό «παρών» θα δώσουν ο Λούκας Γιώρκας, που μας εκπροσώπησε στον περσινό διαγωνισμό του Ντίσελντορφ, καθώς και οι τραγουδιστές Γιώργος Σαμπάνης και Χρήστος Π.


Η σκηνοθεσία της εκδήλωσης είναι του Χρήστου Φασόη και η διεύθυνση παραγωγής της Άσπας Κουνδουροπούλου. Η σκηνοθεσία των βιντεοκλίπ για τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια ήταν του Κώστα Μυλωνά, η φωτογραφία του Ανδρέα Ζαχαράτου και το μοντάζ της Ντίνας Κουστούκη.
Το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS). Το τραγούδι που θα επιλεγεί, θα διαγωνιστεί στον Πρώτο Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 22 Μαΐου στο Μπακού. Στις 24 Μαΐου θα γίνει ο Δεύτερος Ημιτελικός και στις 26 Μαΐου ο Τελικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...