Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων!
Το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις Βορειότερες περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και την Εύβοια. Τα φαινόμενα αυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο Τετάρτη 18-4-2012 θα επεκταθούνστη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Παράλληλα θυελλώδεις Νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 και 9 μποφορ θα πνέουν στο Αιγαίο που σταδιακά αύριο θα στραφούν σε δυτικούς Βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της βόρειας χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε νωρίς το απόγευμα, η Διεύθυνση ΠολιτικήςΠροστασίας τής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης. 
Ειδικότερα, σήμερα το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. 

Τα φαινόμενα αυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο (Τετάρτη), θα επεκταθούν στη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Παράλληλα, θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, που σταδιακά αύριο θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από τις 5 μ.μ., βρέχει καταρρακτωδώς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

1. Να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)
2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων
3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια
4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση
5. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
6. Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης
7. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος 
8. Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού από τυχόν σκουπίδια.
9. Να αποφεύγουν τη διάβαση επικίνδυνων ρευμάτων ή διαβάσεων.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...