Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε...

Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε...


Νο. 100: Καταρράκτες Ιγκουασού, Αργεντινή - Ταξίδια που αξίζει κανείς να πραγματοποιήσει στη ζωή του

Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε από σήμερα και για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

100. Καταρράκτες Ιγκουασού, Αργεντινή


Όλοι έχουμε ακουστά τους καταρράκτες του Νιαγάρα, σωστά; Όμως, δεν είναι οι μοναδικοί καταρράκτες στον κόσμο που κόβουν την ανάσα. Οι Καταρράκτες Ιγκουασού στην Αργεντινή βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία και αποτελούνται από 75 μεμονωμένους καταρράκτες που κυλούν κατά μήκος του ποταμού, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην Αργεντινή. Ωστόσο, θα πρέπει να προετοιμαστείτε καλά· οι τουρίστες συρρέουν στους καταρράκτες τον Ιούλιο, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερα να επισκεφθείτε την τοποθεσία τον Μάιο, για να έχετε χρόνο να τα θαυμάσετε.

Στην περιοχή σχηματίζονται συνολικά 275 καταρράκτες. Το συνολικό μήκος τους είναι 2,7 χιλιόμετρα. Κάποιοι από αυτούς φτάνουν σε ύψος τα 82 μέτρα, αλλά η πλειοψηφία τους έχει ύψος περίπου τα 64 μέτρα. Ο πιο εντυπωσιακός από αυτούς ονομάζεται «ο λαιμός του Διαβόλου» (Garganta del Diablo στα ισπανικά ή Garganta do Diabo στα πορτογαλικά). Έχει ύψος 82 μέτρα, μήκος 700 μέτρα και πάχος 150 μέτρα.

Οι καταρράκτες αποτελούν μέρος των δύο φυσικών πάρκων Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Ιγκουασού (Iguazú National Park- Αργεντινή) και Εθνικό Πάρκο Ιγκουασού (Iguaçu National Park - Βραζιλία), που το 1984 και το 1987 αντίστοιχα συμπεριελήφθησαν από την UNESCO στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...