Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Αθάνατος! Με το «Αλίμονο» και τη «Σαλονίκη» χιλιάδες κόσμος αποχαιρέτισε τον Δημήτρη Μητροπάνο- Περισσότεροι από 4.000 πολίτες κάθε ηλικίας αποχαιρέτισαν τον Δημήτρη Μητροπάνο
- "Ξύπνα αφέντη μου" τραγουδούσαν πάνω από τον τάφο του
- Χώμα από το χωριό του μετέφεραν στην Αθήνα οι συγχωριανοί του
- 15 λεπτά χρειάστηκε το φέρετρο για να πάει από το παρεκκλήσι στην εκκλησία για τη νεκρώσιμη ακολουθία
- Τον έθαψαν δίπλα στον Νίκο Ξυλούρη

Άνθρωποι απλοί, κάθε ηλικίας, κυρίως νέα παιδιά. Κόσμος που δεν τον γνώρισε ποτέ προσωπικά. Όλοι τον ήξεραν μέσα από τα τραγούδια του. Τον αγάπησαν, τον πόνεσαν και τώρα, τον αποχαιρέτησαν για πάντα. Συμπαραστάθηκαν με τον δικό τους τρόπο στη σύζυγό του Βένια, στις κόρες του Αναστασία και Μυρσίνη, στην αδερφή του.

Μια "θάλασσα" από κόσμο. Περισσότεροι από 4.000 θαυμαστές ενός από τους μεγαλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές της χώρας βρέθηκαν στο Α' Νεκροταφείο για να συνοδέψουν τον Δημήτρη Μητροπάνο στην τελευταία του κατοικία. Είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται από πολύ νωρίς, όταν η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου.

Ήταν τόσος ο κόσμος που όταν έφτασε η στιγμή το φέρετρο να μετακινηθεί στην εκκλησία για τη νεκρώσιμη ακολουθία, χρειάστηκαν 15 λεπτά για να φτάσει εκεί. Οι χιλιάδες πολίτες σχεδόν "ποδοπατήθηκαν" στην προσπάθειά τους να αγγίξουν το φέρετρο, να αφήσουν ένα λουλούδι, να πουν "αντίο μάγκα".


"Αλίμονο σ' αυτούς δεν αγάπησαν", "Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη ξημερώματα", δυο από τα τραγούδια που μας συγκλόνισαν, ακούγονταν την ώρα που η Αττική γη "αγκάλιαζε" τον Δημήτρη Μητροπάνο. Και μια λέξη: αθάνατος! Η γυναίκα του, οι κόρες του, η αδερφή του λύγισαν.

Μόλις η οικογένεια έφυγε, ο κόσμος παρέμεινε. Και το μοιρολόγι "ξύπνα αφέντη μου" δόνησε την ατμόσφαιρα. Η τελευταία πράξη. Αντίο μεγάλε Δημήτρη Μητροπάνο. 

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...