Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Ο Διεθνής ποδηλατικός γύρος Ελλάδας στην Πελοπόννησο


Από τις 16 έως και τις 20 Μαΐου, ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, η κορυφαία διεθνής ποδηλατική διοργάνωση στην Ελλάδα με μεγάλη προϊστορία και ιδιαίτερη εθνική σημασία, φιλοδοξεί να γίνει...
  το επίκεντρο του εγχώριου, και όχι μόνο, αθλητικού ενδιαφέροντος καθώς 100 περίπου ποδηλάτες από πολλές χώρες του κόσμου θα συναγωνιστούν για τη διάκριση μέσα από διαδρομές μοναδικού φυσικού κάλλους που για μια ακόμη χρονιά θα αναδείξουν την Ελλάδα μας ως ιδανικό τουριστικό προορισμό και ταυτόχρονα θα προβάλλουν σε όλο τον κόσμο τη μοναδική της πολιτιστική ταυτότητα σε μια ευαίσθητη συγκυρία για τον τόπο.

Η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας δε θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο για τη διοργάνωση του παραδοσιακού εθνικού ποδηλατικού αγώνα καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας μερίμνησε ώστε να εξασφαλιστούν έγκαιρα οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του Γύρου Ελλάδας που αποτελεί μια από τις λίγες διοργανώσεις που διαφημίζουν τη χώρα και συνεισφέρουν με πολλούς τρόπους στη διεθνή προβολή της.

Σε μία χρονιά ιδιαιτέρως δύσκολη, και με την ταυτόχρονη δαπανηρή προετοιμασία και των τριών (3) Εθνικών Ομάδων για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, αποφάσισε να οργανώσει και φέτος το ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ, ώστε να δοθεί στη χώρα μας μια ακόμη ευκαιρία για ανάδειξη του αδαπάνητου τουριστικού – πολιτιστικού κεφαλαίου της, μέσω μιας αγωνιστικής διοργάνωσης υψηλού επιπέδου.

Η επιλογές της εφετινής αγωνιστικής διαδρομής του 5θήμερου αγώνα ξετυλίγουν με τρόπο συναρπαστικό για τους αγωνιζόμενους ποδηλάτες αλλά και τους θεατές, τις εντυπωσιακές εναλλαγές βουνού και θάλασσας με την ποικιλομορφία υψομετρικών διαφορών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη μοναδική χλωρίδα του Πελοποννησιακού τοπίου και το μαγευτικό ανάγλυφο των διαδρομών.

Στο «Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας – Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» θα συμμετάσχουν συνολικά 16 ομάδες (13 επαγγελματικές από 11 διαφορετικές χώρες , οι 2 ελληνικές επαγγελματικές ομάδες Gios –Deyser LEON KASTRO και SP TABLEWARE καθώς και η Εθνική ομάδα της χώρας μας), με σύνολο 96 αθλητών.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο διεθνές καλεντάρι της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας (UCI) και αναμένεται να προσελκύσει το διεθνές ποδηλατικό ενδιαφέρον.

Εκτός από πολλούς επίλεκτους ξένους πρωταθλητές, στο Γύρο Ελλάδας θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος τα κορυφαία ονόματα της Ελληνικής Ποδηλασίας μεταξύ των οποίων, ο Γιάννης Ταμουρίδης, ο Περικλής Ηλίας και άλλοι αξιόλογοι αθλητές.

Ο αγώνας είναι χωρισμένος σε 5 σκέλη (ετάπ) και θα ξεκινήσει στις 16 Μαϊου από την Αρχαία Κόρινθο για να τερματίσει στις 20 στην Αθήνα, στην Πλατεία Κοτζιά.

Το Λεωνίδιο,η Σπάρτη, η Καλαμάτα, η Μεθώνη, η Αρχαία Ολυμπία, τα Καλάβρυτα είναι μόνο κάποια από τα δεκάδες σημεία της Πελοποννήσου απ΄όπου θα περάσει ο εφετινός αγώνας.

Τοπία που αποπνέουν ιστορία και πολιτισμό όπως η Αρχαία Κόρινθος, οι Μυκήνες και ο Μυστράς περιλαμβάνονται στις αγωνιστικές διαδρομές του γύρου Ελλάδας ο οποίος κατά παράδοση συνδυάζει αρμονικά και το τουριστικό ενδιαφέρον.

Μέσα από τα πέντε ετάπ του αγώνα θα απολαύσει κανείς τις αγέρωχες πλαγιές στο ορεινό τοπίο του Ταϋγέτου, τις δαντελένιες ακτογραμμές από το Πεταλίδι την Κορώνη, τη Φοινικούντα, τη Μεθώνη , ως την Καλαμάτα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας έχει οργανώσει και σχεδιάσει τον αγώνα σε κάθε του λεπτομέρεια, και με τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αστυνομίας προσβλέπει και φέτος σε μια ακόμη μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.

Χορηγός επικοινωνίας του 18ου Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι φέτος η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που θα έχει την αποκλειστική κάλυψη του αγώνα με 3 κάμερες, θα εντάξει στο πρόγραμμά της ειδική καθημερινή εκπομπή με ενημέρωση για την εξέλιξη του, ενώ θα πραγματοποιεί και ζωντανές συνδέσεις στα σημεία εκκίνησης και τερματισμού.

Η αγωνιστική διαδρομή του 18ου Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι:

Τετάρτη 16 Μαΐου 1ο ΕΤΑΠ

Αρχαία Κόρινθος-Λεωνίδιο 138 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Χιλιομόδι-Δερβενάκια-Μυκήνες –Τίρυνθα- όρια πόλης Ναυπλίου-Νέα Κίος- Μύλοι-Άστρος-Αγ. Ανδρέας-Τυρός.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2ο ΕΤΑΠ

Λεωνίδιο-Σπάρτη 133 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Τυρός-Αγ. Ανδρέας-Άστρος- Κάτω Δολιανά-Τεγέα-όρια Τριπόλεως και μέχρι Σπάρτη μέσω παλιάς Ε.Ο

Παρασκευή 18 Μαΐου 3ο ΕΤΑΠ

Σπάρτη –Μεθώνη 135,2 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Μυστράς-ανάβαση – κατάβαση Ταϋγέτου-Καλαμάτα-Μεσσήνη-Πεταλίδι-Κορώνη-Φοινικούντα .

Μεταφορά ομάδων οδικώς στην Αρχαία Ολυμπία για διανυκτέρευση

Σάββατο 19 Μαΐου 4ο ΕΤΑΠ

Αρχαία Ολυμπία-Καλάβρυτα 149 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Μέσω επαρχιακής οδού προς Λούβρο, Βασιλάκι, γέφυρα Ερύμανθου (όρια νομών Ηλείας-Αρκαδίας ) Βυτίνα- Κλειτορία.

Μεταφορά ομάδων και πληρωμάτων οδικώς στην Κόρινθο για διανυκτέρευση.

Κυριακή 20 Μαΐου 5ο ΕΤΑΠ

Κόρινθος-Αθήνα (Τερματισμός στο Δημαρχείο-Πλ. Κοτζιά) 104 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Λουτρά Ωραίας Ελένης, προς Αθήνα μέσω παλιάς Ε.Ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...