Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Συναυλία Πυξ Λαξ τον Ιούλιο 2011 | Το News-Portal θα είναι εκεί
Πυξ Λαξ | Ένα όνομα που έγινε σύνθημα! Ένα σύνθημα που έγινε θρύλος!
Με δύναμη από τα παλιά! Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Πυξ Λαξ επανένωνονται μουσικά για πέντε μοναδικές συναυλίες σε μία μοναδική για τα ελληνικά χρονικά μουσική παραγωγή που θα αποτελέσει το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού του 2011. Με αφετηρία το Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται στη σκηνή για να μας προσφέρουν μια εμπειρία που θέλουμε να ξαναζήσουμε!
Οι Πυξ Λαξ, το συγκρότημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και απήχηση από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή, επανασυνδέεται μουσικά για πέντε μεγάλες συναυλίες στην Ελλάδα με πρώτο σταθμό το Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ για μία περιοδεία διεθνών προδιαγραφών. Στη μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ, το λατρεμένο συγκρότημα θα κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα σε όλη τη μουσική του πορεία.
Μία μουσική συνάντηση φόρο-τιμής στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους φίλου-συνεργάτη-συνοδοιπόρου, Μάνου Ξυδούς.
Το όνομα τους στα λατινικά, σημαίνει “με κλοτσιές και με μπουνιές”, έτσι ακριβώς όπως μπήκαν και οι ίδιοι στα ελληνικά μουσικά δεδομένα της εποχής και ταρακούνησαν ολόκληρη την Ελλάδα με τις μουσικές τους.
Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 όταν δύο παιδικοί φίλοι από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνα, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας γνωρίστηκαν με τον αείμνηστο Μάνο Ξυδούς και έδεσαν, δημιουργώντας έτσι τους Πύξ Λαξ: το συγκρότημα που με τα δεκαοχτώ albums τους, τις εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις και sold-out συναυλίες άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην ελληνική μουσική.
Οι Πυξ Λαξ με τη μουσική τους κατάφεραν να παντρέψουν το έντεχνο με την rock μουσική. Το συγκρότημα συντρόφευσε και προβλημάτισε την Ελλάδα της τελευταίας εικοσαετίας και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα επόμενα ελληνικά συγκροτήματα, δημιουργώντας τη δική του σχολή. Δεν μπήκαν ποτέ σε στεγανά πρωτοπορώντας και κάνοντας θαρραλέες επιλογές όπως το 1993 με τη συνεργασία τους με τον Βασίλη Καρά στο album «Ο ‘Ήλιος του Χειμώνα με Μελαγχολεί», το 1996 που μελοποίησαν επιλεγμένα κομμάτια από το βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη οι «Οι Παλιές Αγάπες Πάνε στον Παράδεισο» ή το 1998 που έγινε το πρώτο ελληνικό συγκρότημα που έκανε sold-out περιοδεία στη Βρεττανία.
Στη μεγάλη αυτή περιοδεία εκτός από τους Φίλλιπο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η σύσταση της ορχήστρας θα απαρτίζεται από μουσικούς που ήταν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), Δήμητρα Καραμπεροπούλου (ακορντεόν), Άλκης Παπαδόπουλος (πιάνο), Γιώργος Γιαννόπουλος (τύμπανα) και Νίκος Γιαννάτος (μπάσο).
Στις 13 Απριλίου 2010 και ενώ ο καθένας από τα μέλη είχε τραβήξει τον δικό του δρόμο, έφυγε από τη ζωή η ψύχη των Πυξ Λαξ, ο υπαίτιος της δημιουργίας τους, ο Μάνος Ξυδούς.
Έξι χρόνια μετά τη διάλυση τους, οι Πυξ Λαξ αποφάσισαν να έρθουν πάλι κοντά για πέντε μόνο συναυλίες στην Ελλάδα, σε πέντε μεγάλες πόλεις Ελλάδος έτσι ώστε το συγκρότημα να ξαναβρεθεί και πάλι μαζί και να εκπληρωθεί η επιθυμία του κοινού που το αποζητούσε εδώ και καιρό.
Πριν ένα περίπου χρόνο, η ιδέα αυτή ξεκίνησε από τον Μάνο Ξυδούς που την μοιράστηκε με τον Νίκο Λώρη, βασικό συνεργάτη των Πυξ Λαξ επί 8 ολόκληρα χρόνια (1995 – 2003). Πριν περίπου ένα χρόνο την δούλεψαν μαζί και κάποια στιγμή γύρω στο Πάσχα του 2010 την μοιράστηκαν και με τον Φίλλιπο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα.
Δυστυχώς ο Μάνος δεν θα είναι κοντά μας για να πραγματοποιηθεί το όνειρό του.
Οι συναυλίες αυτές θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του.
Ραντεβού λοιπόν με τους Πυξ Λαξ στο Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ το καλοκαίρι του 2011 την Τετάρτη 13 Ιουλίου για να τραγουδήσουμε, να ερωτευτούμε, να ξαναθυμηθούμε!!
Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:30
Πληροφορίες Εισιτηρίων
Αρένα: €11 (αγορά με μετρητά)
Θύρες 20, 22, 32, 34: €15 (αγορά με μετρητά)
Θύρες 24, 26, 28, 30: €20 (αγορά με μετρητά)
Θύρες 21, 23, 31, 33: €25 (αγορά με μετρητά)
Θύρες 25, 29: €30 (αγορά με μετρητά)
Θύρες PA – PB: €45 (αγορά με μετρητά)
Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων
Ticket House
Αθήνα | Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλέφωνο | 210 3608 366
Θεσσαλονίκη| Μητροπόλεως 102, Τηλέφωνο | 2310 264880
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο ticketpro.gr | tickethouse.gr
(Δελτίο Τϋπου)

Το News-Portal θα είναι εκεί για να σας μετάφερει φωτογραφίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...